ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017

Peter Juhasz  

 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ / ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ   (20/2 – 23/2/17)

Ο Peter Juhasz, μετά την αποφοίτησή του από την Budapest Contemporary Dance Academy, συνέχισε τις σπουδές του στο Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD) και στη συνέχεια συνεργάστηκε με χορογράφους όπως οι Roberto Olivan, Eleonore Valere, Frank Michelletti, Tamas Bako, Jozsef Hamor. Από το φθινόπωρο του 2013 συνεργάζεται με τους “Les Ballets C de la B” στην καινούρια παραγωγή της ομάδας. Το 2014 άρχισε τη συνεργασία του με τους Ultima Vez και Mate Meszaros (συμπαραγωγή). Αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με τον Thierry De Mey ( Charleroi Danses). Το 2012 συνίδρυσε μαζί με τους Adrienn Acs και David Miko την κολεκτίβα «SUB.LAB» στη Βουδαπέστη. Έχει διδάξει ως guest teacher σε διεθνή σεμινάρια καθώς και σε ομάδες στην Κροατία, Γαλλία και Ισπανία.

« Silent Speed»
3ωρο σεμινάριο τεχνικής σύγχρονου χορού με τον Peter Juhasz

Το πρώτο μέρος του μαθήματος περιλαμβάνει σύντομες αυτοσχεδιαστικές αλλά και δομημένες ασκήσεις στο πάτωμα, σκοπεύοντας σε στιγμές όπου το σώμα εξασκεί τις ποιότητες της ελαστικότητας και της ομαλής ενεργειακής ροής στην κίνηση. Αυτές οι αρχές θα εφαρμοστούν στη συνέχεια πάνω σε έναν συνδυασμό, ολοκληρώνοντας έτσι την 1η ενότητα του μαθήματος.
Στο 2ο μέρος θα δοθεί έμφαση στην ταχύτητα και στις εναλλαγές της δυναμικής, με στόχο να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη και τις τεχνικές δυνατότητες που προέρχονται από αυτές. Το μάθημα τελειώνει με την εκμάθηση μιας μεγάλης κινητικής φράσης που συνδυάζει όλα τα παραπάνω.


 ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΤΙΝΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΕΛΙΔΑ “ΑΡΧΕΙΟ”