ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

11140297_929739760396645_7846639535510035624_nΗ φοίτηση στα επαγγελματικά τμήματα της σχολής είναι τριετής και υποχρεωτική, και για την εγγραφή των ενδιαφερόμενων είναι απαραίτητη η συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις που οργανώνει το τμήμα εκπαίδευσης θεάτρου και χορού του ΥΠ.ΠΟ.Α. κάθε Σεπτέμβριο.

Το διδακτικό έτος ξεκινά την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται τον Ιούνιο με τις προαγωγικές εξετάσεις που δίνονται στη σχολή. Στο τέλος της τριετούς φοίτησης, όσοι σπουδαστές έχουν προαχθεί, δίνουν τις τελικές πτυχιακές τους εξετάσεις σε επιλεγμένη από το ΥΠ.ΠΟ.Α. κριτική επιτροπή στα μέσα του Ιουνίου, όπου και αποφοιτούν.

Το πρόγραμμα σπουδών στην Ακτίνα περιλαμβάνει τεχνικά και θεωρητικά μαθήματα σύμφωνα με την καθιερωμένη ύλη όπως αυτή ορίζεται από το ΥΠ.ΠΟ.Α. καθώς και επιπλέον κύκλους σεμιναρίων που οργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους και λειτουργούν συμπληρωματικά στη βασική εκπαίδευση.

Στη σχολή διδάσκονται αναλυτικά:

ΤΕΧΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: Τεχνική κλασικού μπαλέτου (ρώσικο και γαλλικό σύστημα), τεχνική σύγχρονου χορού (τεχνικές Release, τεχνική Limon, contact improvisation), ρυθμική, αυτοσχεδιασμός, χορογραφία, ρεπερτόριο κλασικού και σύγχρονου χορού, yoga (σεμιναριακά),ελληνικοί χοροί, ιστορικοί χοροί (character), παιδαγωγική διδασκαλία.

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: Ανατομία, ιστορία χορού, θεωρία και ιστορία μουσικής, θεωρία μπαλέτου και σύγχρονου,παιδαγωγική ψυχολογία, Ιστορία Τέχνης (σεμιναριακοί κύκλοι)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s